Faciliteiten

Ik ben Laurens Leijstra en zit momenteel in de afstudeerfase van de opleiding Sportkunde. Ik heb me vooral gericht op de richting Actieve en Gezonde Leefstijl. Cursussen die ik binnen de opleiding gevolgd heb zijn onder andere Fitness A, Sportpsychologie en Sportmassage. Extern heb ik de Minor Toegepaste Psychologie gedaan.

Ik ben bij HWP gekomen omdat ik met vele doelgroepen heb samengewerkt binnen sport en gezondheid (ouderen, kinderen etc.) maar nog niet met werknemers. Het leek mij interessant om ook deze doelgroep te onderzoeken en te helpen. In mijn onderzoek wil ik meten wat krachtsport tijdens werktijden doet met de ervaren cognitieve prestaties. Veel onderzoek heeft aangetoond dat  bewegen en sport een effectief middel is om zowel mentale als lichamelijke gezondheid te verbeteren. In de nieuwe beweegrichtlijnen wordt 2 keer per week bot- en spier versterkende training aangeraden. Ik was benieuwd of dit dus gecombineerd zou kunnen worden met werk.

Ik wil de cognitieve effecten onderzoeken van een High Intensity Interval krachttraining interventie tijdens werkuren. Daarnaast wil ik onderzoeken of deze training toepasbaar is tijdens werkuren. De training vindt plaats bij zorgverzekeraar Menzis in Wageningen. Mocht het een positief effect zijn zal dit hopelijk resulteren in een verdere implementatie van de training bij Menzis en vergelijkbare bedrijven. Laten we het hopen!