Nudging

Mijn naam is Vera Bogers, ik ben 23 jaar en ik woon en studeer nu ruim vijf jaar in Groningen. Ik studeer HRM en heb als specialisatie gekozen voor Coaching en Training @ Work. Hieruit blijkt misschien al wel dat ik erg geïnteresseerd ben in de psychologie kant van het HR vak. Waarom maken mensen bepaalde keuzes en wat doet dat met ze? Als verlengde hiervan vind ik het werken met verschillende culturen (binnen een organisatie) ook erg interessant en ik heb dan ook twee minoren gedaan die op deze interesse aansluiten. Een aan de Hanzehogeschool: English History, Language and Culture en een management minor aan de hogeschool van Wenen in Oostenrijk. 

Tijdens mijn stage in het derde jaar heb ik elke maand een vitaliteitsblog geschreven voor ons digitale maandblad. Ik vond het erg leuk om maandelijks in dit onderwerp te duiken en hier is dan ook bij mij het idee ontstaan om me tijdens mijn afstudeeronderzoek te focussen op vitaliteit en met succes! Bij HWP doe ik een onderzoek naar de mate van vitaliteit van de werknemers van Univé Noord-Nederland/een organisatie. Bovendien ga ik hierin de Healthy Workplace meenemen als pijler voor vitaliteit. Hieruit zullen aanbevelingen komen hoe de organisatie haar medewerkers vitaal krijgt en houdt. Mijn onderzoek is de eerste stap van een veel groter project dat uitgevoerd wordt door een aantal onderzoekers dat aangesloten is bij HWP. 

Ik hoop dat ik vanuit mijn onderzoek met aanbevelingen kan komen die bruikbaar zijn voor de organisatie, maar ook eventueel voor andere organisaties. Daarnaast hoop ik dat de projectgroep mijn onderzoek kan gebruiken om op voort te borduren voor verdere stappen in het vitaliteitsproject (bij Univé Noord-Nederland).