Wat doen we?

Binnen de Healthy Workplace wordt gewerkt aan kennis- en productontwikkeling, waarbij professionals, onderzoekers en studenten van verschillende vakdisciplines op het gebied van gezondheid, gedrag, ruimte en technologie nauw met elkaar samenwerken. Door wearable technology te integreren met smart building technology, wordt een innovatief Living Lab gerealiseerd dat twee dingen mogelijk maakt:

  1. het bieden van inzicht aan kenniswerkers in hun gedragspatronen en gezondheidsaspecten in relatie tot omgevingsfactoren (quantified self);
  2. het testen van de effectiviteit van producten en interventies gericht op het bevorderen van gezondheid.

 

Hoe doen we onderzoek?

Dit onderzoek doen we op meerdere manieren, echter de belangrijkste onderzoeksrichting is het gebruik van data icm experimenten. deze data verzamelen we met wearable technology en smart building technology. Naast het onderzoek naar data zijn ieder semester studenten bezig met onderzoeken op tal van deelgebieden. Hierin zien we dat er een breed scala aan studenten actief zijn, van toegepaste psychologie tot recht.

Het onderzoek vindt plaats in werkomgevingen waar daadwerkelijk door mensen wordt gewerkt. Deze werkomgevingen noemen we de ‘living labs’.