Dit semester is weer en grote groep studentonderzoekers bij de Healthy Workplace gestart. Ontdek in hun persoonlijke verhalen waar hun onderzoek over gaat en wat hun achtergrond is.
DANIELLE SCHOKKER - Facility Management, Hanzehogeschool Groningen
Het COVID-19 virus heeft ervoor gezorgd dat veel mensen bekend zijn geworden met werken vanuit huis. Het is voor veel werknemers en werkgevers een vrij nieuw concept en de kans is groot dat het blijvend zal zijn. Het is daarom belangrijk onderzoek te doen naar deze nieuwe werkomgeving en wat hiervan het effect is op het sociale aspect van de werkomgeving. Mijn naam is Danielle Schokker en ik studeer Facility Management. Ik heb de mogelijkheid gekregen af te studeren bij Bureau NoorderRuimte, Innovatiewerkplaats Healthy Workplace. Dit semester doe ik onderzoek naar hoe ontmoeting, verbondenheid en innovatie kunnen worden geborgd in een hybride werkomgeving.
EVELINE HOOIJER – Human Resource Management, Hanzehogeschool Groningen
De opleiding Facility Management gaat verhuizen naar een nieuwe Hybride werk- en leeromgeving. Mijn ambitie is om te onderzoeken hoe ontmoetingsplekken kunnen bijdragen aan verbondenheid en motivatie onder deze medewerkers. Met de uitkomsten van mijn onderzoek wil ik een bijdrage leveren aan een prettige werk- en leeromgeving én gelukkige medewerkers.
Ik ben Eveline Hooijer, student Human Resource Management. Het komende half jaar mag ik komen afstuderen bij de Innovatiewerkplaats Healthy Workplace/Bureau NoorderRuimte.
JULLIETTE STEUR - Human Resource Management, Hanzehogeschool Groningen
Tegenwoordig draait de werkomgeving niet meer om de kwantiteit, maar om de kwaliteit van haar vierkante meters. Ontmoeting en verbondenheid zijn steeds belangrijker wordende aspecten van het werk. Maar wat maakt dat kenniswerkers zich verbonden voelen met elkaar? En welke faciliteiten zijn daarvoor nodig? Dit zal ik gaan onderzoeken voor een facilitair bedrijf in Noord-Nederland.
Mijn naam is Juliëtte Steur, ik studeer Human Resource Management. Vanaf februari doe ik mijn afstudeeronderzoek bij de Innovatieplaats Healthy Workplace. Ik ga de komende maanden onderzoeken welke factoren ervoor zorgen dat kenniswerkers zich verbonden met elkaar voelen.
NOELLE RODENBURGH - International Facility Management, Hanzehogeschool Groningen
De laatste maanden zijn vele van ons gedwongen (meer) thuis te werken en daarnaast hebben wij allemaal kennis gemaakt met een nieuw soort ontmoeten, namelijk op 1,5-meter afstand. Uiteindelijk hopen vele van ons weer (deels) terug naar kantoor te gaan, maar hoe deze omgeving eruit zal zien, is voor vele nog een vraag.
Mijn naam is Noëlle Rodenburgh en ik zit nu in de laatste fase van de studie International Facility Management. Het komende semester mag ik bij Healthy Workplace mijn afstudeeronderzoek doen naar een geschikte indeling van een kantoorruimte, rekening houdend met de 1,5-meter samenleving. Superleuk en interessant om mijn vooropleiding interieur te kunnen combineren in dit onderzoek. Ik heb er heel veel zin in!
RALPH HELDER - Facility Management, Hanzehogeschool Groningen
De Hanzehogeschool vind het belangrijk om te investeren in een nieuwe werk- en leeromgeving waarbij meer contact, betere voorzieningen en optimalisering van de ruimte een grote rol spelen. Vanuit de opleiding Facility Management is een vraagstuk ontstaan over de inrichting van de werkomgeving. In 2022 zal de verbouwing gerealiseerd worden en gaan er veel veranderingen plaatsvinden waarbij rekening gehouden moet worden met veel verschillende (FM) aspecten.
Ik ben Ralph Helder, vierdejaars student Facility Management en op dit moment zit ik in de laatste fase van mijn opleiding. Als toekomstig Facility Manager sprak dit vraagstuk mij direct aan en kan ik mijn opgedane kennis in de praktijk toepassen. Ik heb daarom gekozen om bij de Innovatiewerkplaats Healthy Workplace/bureau NoorderRuimte af te studeren en voor mijn onderzoek ligt de focus op een optimale implementatie van een nieuwe hybride werkomgeving.
SASKIA NIJDAM – International Facility Management, Hanzehogeschool Groningen
Zitten is het nieuwe roken, daarom is het belangrijk om werknemers in beweging te houden. Ruimtelijke factoren van de werkomgeving kunnen van invloed zijn op het bewegingsgedrag van werknemers. Daarom is het van belang om te onderzoeken hoe deze ruimtelijke factoren van invloed zijn op de beweeg gewoontes van mensen en hoe dit kan bijdragen aan hun welzijn.
Mijn naam is Saskia Nijdam, ik studeer International Facility Management aan de Hanzehogeschool. De aankomende maanden mag ik mijn afstudeeronderzoek doen bij innovatiewerkplaats Healthy Workplace, Bureau NoorderRuimte. Ik ga onderzoek doen naar ruimtelijke factoren die invloed hebben op het welzijn van werknemers.