Dit semester is weer en grote groep studentonderzoekers bij de Healthy Workplace gestart. Ontdek in hun persoonlijke verhalen waar hun onderzoek over gaat en wat hun achtergrond is. Ze doen onderzoek naar twee verschillende onderwerpen:
1. Een onderzoek naar de hybride werkomgeving om vitaliteit en sociale verbondenheid te faciliteren
2. Een onderzoek naar de fysieke, mentale en sociale gezondheid van de medewerkers van KCNR naar aanleiding van de nieuwe werkomgeving
CLIFFORD DIJKSTRA - Onderzoek naar mentale vitaliteit
Hallo allemaal! Mijn naam is Clifford Dijkstra. Ik ben op dit moment bezig met het afstuderen van de opleiding Human Resource Management. Voor het afstuderen doe ik een onderzoek bij de gemeente Groningen. Ik zal mij tijdens dit onderzoek focussen op de mentale vitaliteit en hoe dit positief gestimuleerd kan worden door middel van het vormgeven van een hybride werkomgeving. De perfecte werkplek voor jezelf creëren klinkt natuurlijk fantastisch. Dit onderzoek biedt voor iedere medewerker een kans om de wensen en behoeftes in kaart te brengen.
MAIKE DE HAAN – Onderzoek naar fysieke vitaliteit
Mijn naam is Maike de Haan en ik studeer Facility Management aan de Hanzehogeschool in Groningen. Voor mijn eindonderzoek doe ik onderzoek naar het fysieke aspect van vitaliteit en hoe dit het beste kan worden gefaciliteerd binnen de gemeente Groningen. ‘Zitten is het nieuwe roken’ is een begrip die steeds vaker langs komt. Tijdens dit onderzoek ga ik kijken hoe de gemeente Groningen de werkomgeving kan inrichten op medewerkers te stimuleren om meer te bewegen tijdens de werkdagen.
ROMY BEEK - Onderzoek naar sociale verbondenheid
Mijn naam is Romy Beek en ook ik studeer Human Resource Management aan de Hanzehogeschool Groningen. Ik doe onderzoek naar hoe de sociale verbondenheid geoptimaliseerd en gefaciliteerd kan worden.
Nu terugkeer naar kantoor weer mogelijk is focus ik mij op de wensen en de behoeftes van medewerkers omtrent sociale verbondenheid. Meer dan ooit zijn we erachter gekomen dat sociale contacten belangrijk zijn, maar hoe kan je dat als organisatie nog meer faciliteren dan alleen een koffiemomentje?
ANNEMARIE VAN DEN BORN - Onderzoek naar de mentale gezondheid op de werkvloer
Ik ben Annemarie van den Born en ik zit momenteel in mijn derde jaar Facility Management aan de Hanzehogeschool Groningen. Dit semester doe ik een onderzoek naar hoe de nieuwe werkomgeving van KCNR volgens de medewerkers de mentale gezondheid optimaal kan faciliteren.
Aangezien wij 30% van onze wakkere uren doorbrengen in kantoor is het van belang dat de mentale gezondheid van de werknemers goed in kaart wordt gebracht en hierop wordt ingespeeld op de werkvloer. Deze gezondheidsklachten verlagen de productiviteit en heeft veel onderliggende gevolgen voor zowel de werknemer als de organisatie. Komend semester wil ik dan ook onderzoeken hoe volgens de medewerkers de mentale gezondheid optimaal gefaciliteerd kan worden binnen de context van de nieuwe werkomgeving.
SOPHIE DE GRIES - Onderzoek naar de sociale gezondheid op de werkvloer
Ik ben Sophie de Gries en ik zit in mijn vierde en laatste jaar van de opleiding Human Resource Management aan de Hanzehogeschool in Groningen. Voor mijn afstudeeronderzoek voer ik een opdracht uit binnen KCNR. Dit onderzoek gaat over het optimaal faciliteren van sociale gezondheid op de werkvloer.
Onderzoek naar gezondheid op de werkvloer richt zich voornamelijk op het fysieke en mentale aspect. Het sociale aspect is nog ondervertegenwoordigd maar minstens net zo belangrijk. De komende tijd ga ik me bezighouden met onderzoek doen naar hoe de fysieke werkomgeving sociale gezondheid optimaal kan faciliteren.
TEODORA COSTACHE – Promoting physical health through workplace design
My name is Teodora Costache, and I am now in the final year of International Facility Management at Hanze University of Applied Sciences Groningen. I am conducting research for my Bachelor's thesis into how can the KCNR’s new working space be designed in such a way to optimally facilitate physical health and wellbeing of its employees.
Our physical well-being is more important now than ever because of how fast things are changing in society and at work. This helps us to be more resilient and be able to deal with things that come up in the world. Sensory design can help people get excited about coming back to work after a break. Understanding how sight, sound, touch, and taste affect physical well-being is a significant factor of a sensory design experience that can help people feel better. Suporting physical health and wellbeing through workplace design is an excellent approach to boost employees’ productivity.